top of page
Writer's pictureKuulea

Asiakastarina: Pienempi hiilijalanjälki ja helpotusta arkeen ekologisella renderöintipalvelulla

Päivitetty: 18. maalisk. 2022



Videotiiviste on tamperelainen yritys, joka selittää hankalat tai monimutkaiset asiat Oivallusvideoiden ja selitysvideoiden avulla niin, että kuka tahansa ymmärtää asian. Yritys on perustettu vuonna 2014 ja on kasvanut kovaa vauhtia, työllistäen nykyään vajaat 20 henkilöä. Videotiivisteen erikoisuutena ovat pitkälle viedyt prosessit, jotka mahdollistavat paitsi videoiden järjestelmällisen tekemisen, niin myös asiakkaan ajan tehokkaan käyttämisen – videoprojektiin kuluu yleensä asiakkaan aikaa alle työpäivän verran. Projektien onnistunut läpivieminen täsmällisesti alkuperäisten suunnitelmien ja aikataulun mukaan päästää luovuuden kukoistukseensa ja yllättää asiakkaat kerta toisensa jälkeen.


3D animaatioiden renderöinnin hukkalämpö hyötykäyttöön


Asiakkaiden kiinnostus 3D-selitysvideoihin on vuosi vuodelta lisääntynyt. 3D-animaatioita on kuitenkin ollut haasteellista saada toteutettua omilla koneilla Videotiivisteen tiukan prosessin mukaisesti, sillä niiden tekeminen vie selkeästi enemmän aikaa kuin piirrosvideot tai animaatiot. Opiskeluun ja uusien työtapojen omaksumiseen onkin täytynyt kiinnittää huomiota.


Kun Kuulealta soitettiin ja kerrottiin uudesta vihreästä tavasta pilvirenderöidä, kiinnostui Joni Pohjankettu, Videotiivisteen yksi perustajista, kuulemastaan. Vuosien varrella renderöintipalveluita on tarjottu Videotiivisteelle useasti, mutta aiemmin niitä ei kuitenkaan ole koettu kokeilemisen arvoiseksi. Kuulean tarjoama uusi ja erilainen tapa toteuttaa renderöinti, ja käyttää laskentaprosessista syntyvä hukkalämpö kiinteistöjen lämmitykseen, kiinnitti kuitenkin Jonin huomion ja sai kyselemään asiasta lisää. ”Hyvin mielellämme teemme kaikkemme oman hiilijalanjälkemme pienentämiseksi. On kaikkien kannalta hyödyllistä, etteivät tietokoneemme hukkaa lämpöä, vaan laskentatyö tehdään siellä, missä syntynyt hukkalämpö voidaan oikeasti hyödyntää lämmitykseen.” toteaa Joni.


Helpotusta arkeen ja joustavuutta 3D prosessiin


Myös animaattorina toimiva Lauri Harju innostui kuulemastaan – renderöintityöt saisi jatkossa nopeammin nähtäville ja samalla iltatyöt vähenisivät.


3D-animaatioiden renderöinti aiemmin omilla koneilla tehtynä saattoi kestää kymmeniä tunteja. Tämä tarkoitti, että työ piti laittaa yöksi renderöitymään ja vasta aamulla näki, oliko työ onnistunut. Tiukissa aikatauluissa varaa epäonnistumisille ei ollut.


Kuulean tarjoaman QWare-pilvikapasiteetin avulla renderöintitulokset kuitenkin sai nähtäville jo saman päivän aikana. Lauri yllättyi positiivisesti, että alustalla renderöitäessä oma työasema ei myöskään ollutkaan varattu vaan muita töitä pystyi jatkamaan normaalisti renderöinnistä huolimatta. Koska pilvipalvelu on skaalautuva ja kapasiteettia voi käyttää työhän tarvittavan määrän, lyhensi se renderöintityöhön käytettävän ajan murto-osaan aiemmasta.


Lauri kiitteli myös Kuulean asiakaspalvelua. Ensimmäisiä töitä tehdessä tuli renderöityjen kuvien latauksen kanssa haasteita, mutta asia selvisi todella nopeasti ja tämän jälkeen palvelun käyttö onnistui ongelmitta.




Pilvipalvelun käytön oppimispuolella Videotiiviste kokee kuitenkin olevansa vielä alussa. Sekä Joni että Lauri uskovat, etteivät he vielä ole keksineet kaikkia mahdollisuuksia ja tapoja hyödyntää palvelua. ”Tiedämme nyt, että pilvipalvelun käyttö on järkevä palanen omaa workflowtamme, mutta uskomme tästä poikivan vielä uusia havaintoja ja uuden työtavan käyttöön ottaminen johtaa myös omassa tekemisessä uusiin asioihin ”.




112 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page